Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Livrarea de arme capabile să lovească Rusia va duce conflictul din Ucraina la un nou nivel

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPeskov
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se relatează că Statele Unite au în vedere livrarea către Ucraina de arme pentru a lovi peninsula Crimeea, care a devenit parte a Rusiei în 2014, după ce aproape 97% din populație a votat în favoarea reunificării.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik, Doina Crainic. Potenţiala livrare în Ucraina a armelor occidentale capabile să vizeze Rusia este extrem de periculoasă și ar duce conflictul la un nou nivel, a avertizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Sputnik News.
El subliniat că o astfel de dezvoltare nu anunţă nimic bun pentru securitatea globală și pan-europeană.
Peskov a adăugat că declarațiile ambasadorului rus în SUA Anatoli Antonov potrivit căruia forțele ruse nu vor lăsa fără răspuns atacurile asupra teritoriului rus, inclusiv Crimeea, reflectă poziția oficială a Kremlinului.
La începutul zilei, Antonov a spus că armata rusă va distruge orice arme furnizate de Statele Unite și de alte țări occidentale în Ucraina și va riposta la atacurile asupra teritoriului rus, inclusiv a Peninsulei Crimeei.
SUA și mai multe țări occidentale au anunțat recent noi livrări militare către Kiev, inclusiv tancuri de luptă, vehicule blindate de infanterie și sisteme de artilerie. Departamentul de Stat al SUA a declarat că ucrainenii pot dobândi posibilități de a efectua atacuri împotriva trupelor rusești din Crimeea, datorită armelor furnizate de Washington.
„Se spune că sistemele americane MLR Himars, precum și vehiculele de luptă de infanterie Bradley ar putea fi folosite în viitor pentru a lansa ofensiva în direcția Crimeei. Comentatorii cred în mod naiv că Rusia nu va răspunde la atacuri pe teritoriul său. Ar trebui să fie clar pentru toată lumea: Vom distruge orice arme furnizate regimului Zelenski de către Statele Unite sau NATO”, a spus Antonov, răspunzând la o întrebare din partea reporterilor.
Ambasadorul a adăugat că ultimele declarații ale oficialilor americani devin din ce în ce mai „beligerante”, iar Departamentul de Stat al SUA, prin afirmațiile sale, determină Ucraina „să efectueze atacuri teroriste în Rusia”.
Antonov a mai spus că livrarea în continuare de arme către Kiev din direcţia SUA şi a altor țări NATO nu va duce doar la o creștere a numărului victimelor civile.
În încheierea declaraţiei sale, Antonov a îndemnat la „reflecţie” cu privire la declarațiile făcute de președintele rus Vladimir Putin și de ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, și a adăugat că este „imposibil să fie învinsă Federația Rusă”.
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Rusia
Fost președinte rus avertizează cu privire la un scenariu nuclear în Ucraina
Fluxul de știri
0