Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Realizator român de emisiuni: Este o persoană nefrecventabilă Zelenski pentru mine

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mircea Badea a reacționat dur, după afirmațiile pe care președintele Ucrainei le-a făcut la Forumul economic de la Davos. Zelenski a spus, atunci, că nu știe dacă liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mai este în viață.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Cunoscutul realizator tv român Mircea Badea a avut o reacție dură după ce Vladimir Zelenski a afirmat, al Forumul economic de la Davos, că nu știe sigur dacă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, mai este în viață.
”Eu am spus aseară la mine în emisiune că eu, neîntrebat, despre Zelenski nu mai vorbesc. Este o persoană nefrecventabilă Zelenski pentru mine.
De ce? Pentru felul în care se comportă cu minoritățile, pentru felul în care practic interzice limba română, deși minoritatea română de pe teritoriul ăla este minoritatea autohtonă, cum sunt și tătarii”, a spus Mircea Badea, potrivit stiripesurse.ro.
În opinia lui Badea, nu e o gafă ce a făcut Zelenski, ci e vorba de politică programată.
Realizatorul de televiziune a precizat că, pentru felul în care Zelenski se comportă cu minoritatea românească, cu limba română și, mai nou, cu preoții din bisericile ortodoxe, el nu poate să tolereze. Badea a catalogat aceste acțiuni ca fiind ceva ”inadmisibil”.
”Nu mă interesează ce declară Zelenski niciodată”, a punctat Badea.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Moldova și Rusia
Ministerul rus de Externe a comentat blocarea celor două site-uri de știri în limba rusă
Fluxul de știri
0