Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi decizii luate de CSE: Cetățenii vor primi compensații retroactiv - Iată în ce condiții

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Abonare
Cetățenii vor primi compensații retroactiv, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Persoanele care beneficiază de compensații din partea Guvernului la energie electrică și gaze naturale vor primi ajutor suplimentar pentru plata facturilor, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița.
Astfel, compensațiile suplimentare vor fi achitate retroactiv, de la data înregistrării cererii pe portalul guvernamental compensatii.gov.md.
Potrivit Dispoziției CSE, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 50 de milioane de lei, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, către SA „CET-Nord”. Mijloacele financiare vor fi utilizate în scopul achitării compensațiilor acordate consumatorilor vulnerabili, pentru perioada ianuarie – februarie 2023.
SA „CET-Nord” va raporta lunar mărimea compensațiilor acordate și va restitui soldul rămas, în cazul în care suma avansului va depăși valoarea totală a compensațiilor acordate.
Computer keyboard - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Societate
Încă două site-uri din Moldova au fost blocate de SIS. Care este motivul
Fluxul de știri
0