Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă două site-uri din Moldova au fost blocate de SIS. Care este motivul

© Pixabay / TBITComputer keyboard
Computer keyboard - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
SIS a blocat alte două site-uri noi care ar fi promotoare de informații ce incită la ură și război,.
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conținut online, promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, a fost emis astăzi, 19 ianuarie, de către directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate. Astfel, urmează a fi sistate portalurile eadaily.com și bloknot.ru.
Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.
Amintim că Directorul Serviciului de Informații și Securitate a emis, în data de 26 februarie, un ordin prin care este sistată activitatea a două portaluri. În ordinul acesta este indicat că accesul la site-urile www.sputnik.md (http://www.sputnk.md/) și www.gagauznews.md (http://www.gagauznews.md/) a fost blocat pentru utiliztorii din Republica Moldova.
Mai mulți politicieni din opoziție, activiști sociali și jurnaliști din Republica Moldova și Rusia au protestat împotriva blocării site-urilor Sputnik Moldova.
Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2022
Societate
Site-urile Agenției Sputnik Moldova au noi adrese
Fluxul de știri
0