Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAI intervine în cazul incendiilor repetate de la Portul Internațional Giurgiulești

© Photo : Facebook / ICS Danube Logistics SRLGiurgiulești
Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne intervine în cazul incendiilor repetate de la Portul Internațional Giurgiulești.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne anunță că va solicita Comisiei Situații Excepționale examinarea subiectului și luarea măsurilor speciale de protejare a infrastructurilor critice și a mediului, în contextul incendiilor repetate de la Portul Internațional Giurgiulești.
Potrivit MAI, astăzi a avut loc cea de a 5-a intervenție a IGSU la incendiu, asupra unui siloz cu produse agricole. Iar pericolul asupra infrastructurilor critice de importanță națională și strategică este iminent.
„În prezent, pentru securizarea zonei și intervenție imediată, a fost creat un post permanent de supraveghere al IGSU, pentru evitarea extinderii incendiilor. În plus, poliția națională a pornit un proces de cercetare și întreprinde acțiuni de acumulare a probatoriului sub controlul procurorului, în legătură cu acest caz. În funcție de concluziile preliminare ale cercetărilor, se va decide modul de acțiune sub aspect judiciar”, este precizat într-un comunicat de presă al Ministerului de Interne.
De asemenea, MAI va solicita măsuri de protecție a mediului, având în vedere poluarea mediului ambiant cu substanțe toxice, produse de incendiile la silozuri, care pun în pericol persoanele aflate în zonă, inclusiv populația și angajații structurilor afacerilor interne, care activează în zona portului Giurgiulești.
Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Societate
Nivelul de poluare a aerului în Portul Giurgiulești depășește limita normei sanitare
Fluxul de știri
0