Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nivelul de poluare a aerului în Portul Giurgiulești depășește limita normei sanitare

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGiurgiulești
Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Abonare
Nivelul de poluare a aerului în raza Portului Giurgiulești depășește limita normei sanitare de până la 3,3 ori.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Nivelul de poluare a aerului în raza Portului Giurgiulești depășește limita normei sanitare de până la 3,3 ori. Anunțul a fost făcut astăzi de către Agenția de Mediu din Republica Moldova.
„Urmare a situației de urgență create de izbucnirea acestui incendiu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, din România, a pus la dispoziția specialiștilor de mediu din Republica Moldova, un laborator mobil dotat cu echipamente specializate în determinarea unei serii vaste de substanțe poluante în aerul atmosferic. Astfel, (..) au prelevat probe de aer în diferite locații de la locul incidentului și pentru diferite condiții meteorologic. În urma evaluării datelor în condiții de laborator, Agenția de Mediu informează că nivelul de poluare a aerului se menține sporit privind conținutul de fenol, care s-a atestat în limitele de la 1,2 până la 3,3 ori depășire a normei sanitare”, se menționează în comunicatul emis de Agenție.
Având în vedere, că urmările incendiului pot avea impact negativ asupra sănătății populației din regiune, laboratorul mobil din România, a fost transferat în zona rezidențială a localității Giurgiulești, pentru a monitoriza timp de 24 ore calitatea aerului.
Amintim că 16 ianuarie, pompierii din sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui, la portul Giurgiulești.
Astfel, potrivit primelor informații din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.
Un alt incendiu a avut loc în această dimineață tot la Portul Internațional Liber Giurgiulești, după ce un alt rezervor (nr.2) cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui a luat foc.️ La fața locului pentru asigurarea misiunii de intervenție au fost trimise cinci echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 angajați din subordine.
„Potrivit informațiilor colectate de la fața locului rezervorul nr.2 are o capacitate de 1 100 de tone. La moment în el sunt depozitate doar 50% din volumul total. În urma incidentului nu sunt raportate victime și nu există riscuri pentru cetățeni și infrastructura din zonă”, anunță IGSU.
incendiu la portul Giurgiulești - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Societate
Un nou incendiu la Portul Giurgiulești: Arde un alt rezervor
Fluxul de știri
0