Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bloomberg: Petrolul rusesc „interzis” este la mare cerere

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Abonare
Se relatează că combustibilul rusesc este amestecat și reexportat din puncte precum Singapore.
CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik, Doina Crainic. În Singapore a crescut cererea pentru rezervoarele de depozitare a petrolului datorită creșterii interesului și a profiturilor din amestecarea combustibilului ieftin din Rusia cu cel transportat de la alți furnizori, a informat joi Bloomberg, citând surse.
Potrivit unor surse familiarizate cu problema, acest proces poate ajuta la ascunderea originii încărcăturilor.
Raportul a menţionat că Singapore nu a interzis importul de ţiţei şi produse petroliere rusești, cu toate acestea, instituțiilor financiare cu sediul acolo le este interzis să finanțeze sau să încheie tranzacţii cu bunuri și companii rusești.
Livrările de petrol și combustibil rusesc în Asia și Orientul Mijlociu s-au intensificat recent, a scris Bloomberg, care a adăugat că astfel de transporturi „au ajuns tot mai frecvent în centre unde sunt amestecare și redistribuire, precum Singapore și Fujairah, în Emiratele Arabe Unite, unde acestea pot fi amestecate, reambalate și reexportate la nivel global.”
Creşterea numărului de transporturi din Rusia către Asia și rolul tot mai mare al acestor centre în redistribuirea lor constituie o tendinţă care se poate intensifica și mai mult în săptămânile următoare, în contextul în care UE se pregătește să introducă noi restricții asupra produselor petroliere rusești la 5 februarie, a scris ziarul, potrivit RT.
ntre timp, datele de la Vortexa de urmărire a navelor au arătat că terminalele din Singapore unde este primit petrolului au preluat un volum mai mult decât dublul de ţiţei și combustibil rusesc în decembrie, comparativ cu un an în urmă. Statul orașului a primit 2,6 milioane de barili de ţiţei, însemnând un volum de aproape 40 de ori mai mare faţă de cel de acum un an, a arătat raportul.
Pedro Sanchez - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Internațional
Premierul spaniol: trebuie începute negocierile cu Rusia
Potrivit lui William Tan, vicepreședinte senior la firma de consultanță privind combustibilul livrat pe mare, Miyabi Industries, cu sediul în Singapore, comercianții și furnizorii de combustibili sunt puternic implicaţi în stocarea și amestecarea petrolului în acest moment, datorită marjelor de profit „foarte bune” din astfel de activități.
Acest lucru se datorează disponibilității livrărilor foarte ieftine de combustibil rusesc și de alte produse petroliere, a explicat Tan. Conform estimărilor sale, comercianții se pot bucura de o marjă de profit de aproape 20% amestecând componentele rusești cu alte tipuri pentru a crea produse din combustibil amestecat. În mod obișnuit, astfel de profituri sunt cuprinse între 10% și 12%, a spus acesta, adăugând că marjele ar putea crește şi mai mult în cazul în care vânzătorii vor fi tot mai doritori să-și descarce încărcăturile pe fondul mai multor restricții comerciale.
„O parte din acest combustibil amestecat poate intra în depozitele de combustibil din Singapore sau poate fi tranzacționat în țări din apropiere, precum Indonezia și Vietnam”, a spus Tan, citat de Bloomberg.
Fluxul de știri
0