Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul spaniol: trebuie începute negocierile cu Rusia

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIPedro Sanchez
Pedro Sanchez - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Spania rupe ”frontul” NATO în Ucraina și cere să înceapă negocierile de pace între Rusia și Ucraina, în ”formatul Normandia”, care exclude Statele Unite.
BUCUREȘTI, 20 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Prezent la Forumul de la Davos, premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat miercuri, în marja întâlnirilor de la Forum, că este absolut necesară lansarea negocierilor cu Federația Rusă pentru a se pune capăt războiului.
"Este important să menţinem, de asemenea, legătura cu Putin", a spus premierul Sanchez la Davos. Acesta a continuat: "Susţin cu tărie, de exemplu, ca guvernul francez şi guvernul german... să preia conducerea aici", conform CNN.
El a apreciat că ar fi fezabil să se revină la discuţiile care implică Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina în ”Formatul Normandia”, creat înaintea izbucnirii războiului. Celelalte state membre UE ar sprijini Parisul şi Berlinul într-o astfel de iniţiativă, a adăugat Pedro Sanchez.
Întrebat dacă preşedintele Vladimir Putin ar putea interpreta disponibilitatea Occidentului de a discuta drept "slăbiciune", premierul Spaniei a răspuns:"Nu, nu cred".
De altfel Spania și-a exprimat și rezervele cu privire la o eventuală livrare de tancuri de luptă Leopard către regimul de la Kiev.
Secretarul general al ONU, António Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Internațional
Situația din Ucraina este departe de a ajunge la pace, spune Guterres
Fluxul de știri
0