Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită de lucru la București

© SputnikPalatul Parlamentului din București, România
Palatul Parlamentului din București, România - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
Președintele Parlamentului, dar și membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări se vor afla în aceste zile în România. Care este scopul vizitei.
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită de lucru la București, în perioada 19-20 ianuarie. Agenda vizitei include întrevederi bilaterale cu Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Ciolacu și cu Președintele interimar al Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu, informează serviciul de presă al Legislativului de la Chișinău.
Igor Grosu urmează să prezinte oportunitățile mediului de afaceri și investițional din Republica Moldova în cadrul unui eveniment desfășurat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană. Președintele Parlamentului va fi unul dintre speakerii Recepției de Anul Nou 2023, organizată de AHK România.
Evenimentul, care se va desfășura la Palatul Parlamentului de la București, va reuni peste 800 de invitați: oameni de afaceri, politicieni, reprezentanți la nivel înalt ai asociațiilor non-guvernamentale, ai administrației publice, parteneri de proiecte ai AHK România.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Politică
Chișinăul transmite Kievului condoleanțe
Totodată, în aceste zile, Comisiile juridice ale Senatului României și Parlamentului Republicii Moldova se vor întruni în ședință comună.
„În perioada 19 – 22 ianuarie 2023, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, din Senatul României organizează în județul Argeș o ședință comună cu comisia omoloagă din Parlamentul Republicii Moldova ca răspuns la întrevederile pe care acestea le-au avut la Chișinău, Republica Moldova, și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar dintre membrii comisiilor juridice deschis în anul 2022”, informează Senatul României.
️Programul prevede întâlniri cu membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, conduse de dna. Olesea Stamate, prcum și o ședință la care sunt invitați profesioniști din mediul juridic.
Экономический форум в Давосе. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Economie
Forumul de la Davos dă verdictul: urmează o recesiune globală
Fluxul de știri
0