Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O delegație a Uniunii Europene a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Apărării

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaO delegație a Uniunii Europene a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Apărării
O delegație a Uniunii Europene a efectuat o vizită de lucru la Ministerul Apărării - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
O delegație a Uniunii Europene a venit în Republica Moldova, iar astăzi a vizitat Ministerul Apărării.
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. O echipă de experți din cadrul Uniunii Europene (EPF — Facilitatea Europeană pentru Pace) a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Ministerul Apărării.
Membrii delegației UE, care au fost însoțiți de E.S. Janis Mazeiks, Ambasador UE la Chișinău, au avut o întrevedere oficială cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.
"Agenda discuțiilor a cuprins subiecte cu privire la cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană pe segment militar, modernizarea Armatei Naționale, precum și perspectivele intensificării parteneriatului bilateral", scrie Ministerul Apărării.
În acest context, ministrul Nosatîi a mulțumit reprezentanților europeni pentru asistența oferită, de-a lungul anilor, la transformarea instituției de apărare.
Ministrul Nosatîi a declarat că dorește gestionarea în mod transparent a proiectelor direcționate spre dotarea Armatei Naționale cu tehnică și echipamente moderne, în conformitate cu standardele occidentale, precum și reconversia celei vechi și uzate. Oficialul a specificat că aceste acțiuni de modernizare vor contribui la creșterea interoperabilității militarilor moldoveni cu colegii lor din alte state, în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii la care participă.
Totodată, delegația UE a avut ședințe de lucru cu șefi ai subdiviziunilor structurale din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale pentru detalierea priorităților de asistență externă oferită în anul 2023 de Uniunea Europeană în contextul dezvoltării capacităților Armatei Naționale.
Ulterior, experții au efectuat o vizită de familiarizare în unitatea militară dislocată la Băcioi.
De menționat că delegația UE se află în Republica Moldova în perioada 16-19 ianuarie, curent.

Agenda vizitei cuprinde întrevederi oficiale cu reprezentanții instituțiilor de stat și a ambasadelor statelor UE/NATO la Chișinău.
Tankere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Rusia
Transporturile de petrol pe mare din Rusia, la cel mai înalt nivel din ultimele 10 luni
Fluxul de știri
0