Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova și Minskul sunt gata pentru orice evoluție a evenimentelor - Lavrov

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Moscova și Minskul sunt pregătite pentru orice evoluție a evenimentelor în sfera apărării.
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Cooperarea Moscovei și Minskului în sfera apărării ne permite să facem față oricăror amenințări, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la întâlnirea cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.
„Acele acorduri la care ajung cei doi președinți în sfera cooperării noastre militar-tehnice, militare, de apărare sunt foarte oportune din punctul de vedere al pregătirii pentru orice evoluție a evenimentelor. Noi suntem oameni pașnici, dar ”trenul blindat” se află acolo unde se cuvine".
Rusia și Belarus depun eforturi comune pentru a se apăra împotriva unor posibile intenții ale vecinilor occidentali, a continuat șeful MAE rus.
El a menționat că în nordul Europei, unde țările adoptaseră anterior o poziție neutră în multe privințe, acum ”se statornicește” NATO.
„Finlanda și Suedia – acestea sunt toate foarte aproape de granițele noastre”, a specificat ministrul.
Vorbind despre situația din Ucraina, Lavrov a menționat că pozițiile Rusiei și Belarusului cu privire la obiectivele operațiunii speciale coincid.
„Avem o poziție unică în privința scopurilor care trebuie atinse și cum ar trebui să procedăm pentru ca de la vecinii noștri să nu emane niciun fel de amenințări nici în privința Rusiei, nici în privința Belarusului”, a conchis șeful diplomației ruse.
În octombrie a devenit cunoscut faptul că Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin au convenit, în legătură cu agravarea situației la granițele de vest ale Uniunii Statale, să activeze gruparea regională de trupe. După cum a menționat Minskul, numărul total planificat de militari ruși în componența ei pe teritoriul Belarusului nu va depăși nouă mii de persoane.
Vladimir Putin, la o întâlnire cu muncitorii de la Uzina Obuhov din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2023
Rusia
Putin spune că victoria Rusiei în Ucraina este inevitabilă
Fluxul de știri
0