Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova și Minskul au semnat un memorandum privind consolidarea securității

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov și Serghei Aleinik.
Serghei Lavrov și  Serghei Aleinik. - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: Rusia și Belarusul au semnat un memorandum cu privire la consolidarea securității.
CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Federația Rusă și Republica Belarus au semnat un memorandum cu privire la consolidarea securității biologice, care are drept scop stoparea amenințărilor din partea țărilor terțe, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.
„Un document important pe care l-am semnat în marja evenimentelor este memorandum interguvernamental cu privire la asigurarea securității biologice, el este orientat spre consolidarea securității noastre și a securității fiecăreia dintre țări și stoparea amenințărilor în această sferă, care decurg din activitatea departamentelor militare ale acestor state (occidentale) și a organizațiilor care au legătură cu ele”, a spus el la Minsk, după negocierile cu ministrul de Externe al Belarusului, Serghei Aleinik.
Ministrul a precizat că în cadrul realizării acestui document se presupune un schimb regulat de informații între structuri pentru ca în caz de necesitate să fie elaborate metode de reacție.
Lavrov a declarat că a discutat cu omologul său belarus și despre încercările Occidentului de a se amesteca în treburile Moscovei și Minskului.
„Am subliniat în mod deosebit încercările permanente ale Occidentului de a se amesteca în afacerile interne ale statelor noastre, inclusiv prin impunerea unor măsuri restrictive unilaterale ilegale menite, după cum deja nu mai ezită să declare public Washingtonul și birocrații europeni, să submineze economiile noastre și stabilitatea politică internă a Rusiei și Belarusului”, a declarat Lavrov la conferința de presă comună.
El a subliniat că aceste încercări nu se vor încununa de succes nici în cazul Rusiei, nici al Belarusului
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Rusia
Moscova și Minskul sunt gata pentru orice evoluție a evenimentelor - Lavrov
Fluxul de știri
0