Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Moldova nu aderă la sancțiunile antirusești de teamă că va rămâne fără gaze

© Sputnik / OsmatescoMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2023
Abonare
Declarația a fost făcută la postul de radio „Europa Liberă”, finanțat de SUA.
CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Reprezentantul oficial al diplomației de la Chișinău, Daniel Vodă, a declarat că Moldova nu aderă la sancțiunile antirusești de teamă că ar putea rămâne fără gaze.
Declarația a fost făcută la postul de radio „Europa Liberă”, finanțat de SUA.
Totodată, Vodă a spus că autoritățile de la Chișinău tratează cu înțelegere sancțiunile UE contra Rusiei, care desfășoară în Ucraina operațiunea militară specială.
Demnitarul a mai subliniat că în linii generale Moldova corespunde în proporție de 60-80 la sută declarațiilor și restricțiilor din politica externă a UE.
Mai este de remarcat și faptul că Chișinăul oficial se opune redeschiderii curselor aviatice directe pe ruta Chișinău-Moscova. Asta în pofida faptului că această cursă este importantă pentru sute de mii de moldoveni care muncesc în Rusia. Nu este clar de ce Chișinăul oficial nu încearcă să le rezolve acestora problemele mari de călătorie pe care le întâmpină momentan.
De asemenea, chiar dacă Chișinăul sub conducerea PAS face într-una declarații antirusești, Moscova nu și-a schimbat politica și retorica față de Republica Moldova.
Soldați ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Internațional
Occidentul se grăbește să transmită arme Ucrainei din cauza fricii față de ofensiva rusă
Fluxul de știri
0