Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina nu va primi tancuri Leopard 2 din Germania decât în 2024

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKLeopard 2/A4
Leopard 2/A4 - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Germania va putea livra tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei cel mai devreme în anul 2024, a transmis producătorul german, pe fondul dezbaterilor interne cu privire la livrarea de armament greu regimului de la Kiev.
CHIȘINĂU, 15 ian -Sputnik. Producătorul german de armament Rheinmetall ar putea livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2 reparate doar cel mai devreme în 2024, a declarat duminică directorul său general, citat de cotidianul Bild și Reuters.
Repararea tancurilor pe care le are în stoc ar costa câteva sute de milioane de euro, iar compania nu ar putea începe să facă acest lucru înainte de confirmarea comenzii, a mai spus producătorul, care a adăugat că ”vehiculele trebuie să fie complet dezmembrate și refăcute".
Finlanda și-a oferit disponibilitatea de a dona Ucrainei un număr mic de Leopard 2 de fabricație germană, dacă un grup mai mare de națiuni europene ar decide de asemenea să trimită și ele tancuri principale de luptă.
Polonia a spus și ea că ar trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina dacă ar exista o coaliție mai mare de țări care să facă acest lucru.
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Internațional
Sunak i-a anunțat lui Zelenski intenția de a-i transmite tancurile Challenger 2
Fluxul de știri
0