Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sunak i-a anunțat lui Zelenski intenția de a-i transmite tancurile Challenger 2

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul britanic Sunak i-a transmis lui Zelensky intenția sa de a trimte tancurile Challenger 2 în Ucraina.
CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Premierul britanic Rishi Sunak a purtat sâmbătă discuții cu Vladimir Zelensk, în cadrul cărora a anunțat decizia de a transmite tancuri Challenger 2 în Ucraina, potrivit unui comunicat al biroului premierului britanic.
Potrivit declarației, părțile au convenit să „accelereze sprijinul militar și diplomatic global pentru Ucraina”.
„Prim-ministrul a subliniat dorința Marii Britanii de a spori sprijinul pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de tancuri Challenger 2 și sisteme de artilerie suplimentare”, se arată în comunicatul de presă.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia.
Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0