Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cehia reduce politicile cu privire la refugiați

© AP Photo / Andreea AlexandruRefugiați ucraineni, imagine din arhivă
Refugiați ucraineni, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2023
Refugiați ucraineni, imagine din arhivă. Foto de arhivă
Abonare
Dacă România a cheltuit peste jumătate de miliard de euro pentru gestionarea crizei refugiaților și și-a anunțat pe mai departe aceeași politică de implicare, alte țări încep să își nuanțeze pozițiile.
CHIȘINĂU, 15 ian -Sputnik, Bogdan Duca. În timp ce la București se făcea bilanțul politicilor pentru refugiații din Ucraina și statul român promitea să fie cel puțin la fel de implicat, la Praga, politicile cu privire la refugiați tind să se înăsprească.
Din aprilie 2023, Cehiva va adopta schimbări importante pentru refugiații ucraineni. Astfel, perioada de cazare gratuită pentru cei veniți din Ucraina va fi restrânsă la doar 150 de zile.
În prezent, 70.000 de refugiați ucraineni trăiesc în locuințe gratuite în Republica Cehă. Statul alocă sume pentru a deconta cheltuielile de ședere în valoare de 300-350 de coroane (500-575 grivne) pe zi.
După 5 luni, ucrainenilor li se va propune să plătească pentru șederea sau mutarea lor. Părinții copiilor mici, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor putea sta gratuit mai mult decât această perioadă.
România a cheltuit 565 de milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, doar 200 de milioane de euro din această sumă fiind primiți de la partenerii internaționali.
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Internațional
Sunak i-a anunțat lui Zelenski intenția de a-i transmite tancurile Challenger 2
Fluxul de știri
0