Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia cere întrunirea consiliului de securitate a ONU

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaONU
ONU - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia a cerut să se înttrunească în ședință Consiliul de Securitate al ONU din cauza dirinței Kievului de a disatruge Boserica Ortodoxă Ucraineană.
CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Reprezentantul Permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a solicitat ca membrii Consiliului de Securitate al ONU să se ăntrunească în ședință în data de 17 ianuarie în legătură cu persecuția dizidenților din Ucraina, precum și din cauza persecuției Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, transmite RIA Novosti.

„În Ucraina, cu sprijinul Occidentului colectiv, regimul Zelenski s-a transformat într-o dictatură autoritara, care în sine este un obstacol semnificativ în calea păcii. Recent, persecuția împotriva dizidenților și a liderilor opoziției a fost completată de dorința de a distruge singura biserică canonică din Ucraina, Biserica Ortodoxă Ucraineană”, a spus Nebenzia, fiind citat de RIA Novosti.

Lavra Kiev-Peciorsk - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Internațional
Prigoana Bisericii în Ucraina
El a avertizat asupra consecințelor grave ale unor astfel de acțiuni pentru pacea și securitatea regională.
"Iată de ce noi credem că această situație merită o atenție deosebită din partea membrilor Consiliului de Securitate. În acest sens, solicităm președinției nipone să programeze o ședință separată a Consiliului de Securitate pe această temă pentru după-amiaza zilei de 17 ianuarie", a adăugat Nebenzia.
Potrivit diplomatului, pe 20 ianuarie, la o reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU (după „formula Arria”), Misiunea Permanentă a Rusiei intenționează să vorbească despre modul în care populația civilă din Donbas se află sub bombardamente din 2014 și care sunt năzuințele oamenilor din Donețk.
„Considerăm că va fi extrem de util pentru toate statele și, în primul rând, pentru noii membri ai Consiliului, precum și pentru toți cei interesați să afla din prima sursă ce spun martorii oculari și jurnaliștii și cercetătorilor străini care au vizitat Donbasul”, a spus el.
Drapalul de stat al Ucrainei pe Rada Supremă - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2023
Internațional
Ucraina, criticată pentru Legea restrictivă care amenință libertatea presei
Fluxul de știri
0