Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un fost responsabil ONU acuză Occidentul de minciuni faţă de Rusia

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaAngela Merkel și Francois Holland
Angela Merkel și Francois Holland - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Când vine vorba de Rusia, toate minciunile sunt ceva normal pentru Occident, potrivit fostului inspector ONU al Comisie speciale pentru Irak, Scott Ritter.
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik, Doina Crainic. Declarațiile recente ale fostului cancelar german Angela Merkel și al fostului președinte francez, François Hollande, dovedesc faptul că Occidentul a minţit Rusia, a spus Scott Ritter, fostul ofițer de informații al Corpului Marinei din Statele Unite și fostul inspector ONU al Comisiei speciale în Irak.
La începutul lunii decembrie, Merkel a declarat pentru ziarul german Die Zeit că acordurile de la Minsk au fost o încheiate pentru „a da timp Ucrainei”, astfel încât țara să îşi consolideze armata.
Această recunoaştere l-a dezamăgit pe Vladimir Putin și a fost apoi confirmată de fostul președinte francez François Hollande.
Vorbind în cadrul unei discuții pe Internet intitulată „Îți pasă de dreptul internațional, Frau Merkel?”, Scott Ritter a menționat că declarațiile surprinzătoare ale acesteia au marcat o răsturnare.
„Întreaga minciună este acceptabilă”
„Vedem că orice minciună este acceptabilă, orice denaturare a adevărului este acceptabilă, orice înşelare a încrederii este acceptabilă, ca și cum ar fi fost ceva normal, când vine vorba de atitudinea Occidentului faţă de Rusia”, a spus Scott Ritter, potrivit Sputnik France.
Potrivit acestuia, „numai Angela Merkel poate răspunde la întrebarea dacă minte astăzi sau dacă a fost întotdeauna mincinoasă. Dar faptul că este mincinoasă este un fapt real”.
„De când a început să mintă, nu mai poate fi de încredere. La fel şi francezii, Statele Unite și Occidentul, în general. Cerem Rusiei să se ocupe de mincinoși, afirmându-şi interesele în domeniul securității statului în speranţa că mincinoșii nu vor mai minți”, a spus analistul.
În opinia lui Ritter, Occidentul a ajuns să „depindă absolut de bunăvoinţa Rusiei pentru a salva situația”.
Analistul a adăugat că Occidentul este incapabil să aibă o atitudine adecvată față de Vladimir Putin în acest context istoric pentru a face față problemelor zilei.
Președintele rus a spus că declaraţiile Angelei Merkel au confirmat că decizia Rusiei de a începe operațiunea militară specială în Donbas a fost una corectă.
Marat Kaesem - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Internațional
Zaharova a demascat lipsa de obraz a UNHCR pentru indiferența față de detenția lui Kasem
Fluxul de știri
0