Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie la Chișinău

© Sputnik / Rodion ProcaPompieri la Președinția Republicii Moldova, arhiva foto
Pompieri la Președinția Republicii Moldova, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2023
Abonare
Președinția RM: Cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău.
CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc pe data de 1 iunie 2023, la Chișinău, ne anunță serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.
Sursa oficială subliniază că o invitație oficială în acest sens a fost semnată de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Consiliului European, Charles Michel, și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.
„La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene”, scrie sursa citată.
Președinția moldovenească amintește că Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.
Cel mai probabil evenimentul o să se desfășoare strict conform scenariului dorit de gruparea care conduce UE. Acest scenariu are toate șansele să fie reprodus cu o fidelitate propagandistică de invidiat de presa de buzunar a puterii politice, singura care are dreptul să activeze liber în Moldova sub regimul PAS.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2023
Republica Moldova
Despre „răspunsul” Maiei Sandu la scrisoarea deschisă a academicianului Mihai Cimpoi
Fluxul de știri
0