Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghimpu, despre natura performanțelor echipei PAS: „umblă cu mâna întinsă”

© Sputnik / Evghenii PanasencoMihai Ghimpu în sala de ședințe a Parlamentului Republicii Moldova
Mihai Ghimpu în sala de ședințe a Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Abonare
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a dat o notă interesantă performanțelor guvernării PAS.
CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Fiind invitat la o emisiune a unui post de televiziune care promovează agresiv agenda propagandistică a guvernării PAS și a forțelor din afara țării cărora li se supune actuala guvernare de la Chișinău, politicianul Mihai Ghimpu a explicat dintr-o perspectivă deloc onorabilă prin ce excelează echipa Maiei Sandu.
Ghimpu a îndemnat actualii guvernanți să nu se supere pe ceea ce a spus el. liderul liberalilor a sugerat că reușitele PAS ar fi, de fapt, niște succese de cerșetori. Asta rezultă, potrivit lui, din faptul că Moldova n-ar fi un stat cu economie și că guvernele țării noastre ar avea nevoie în permanență să umble cu cerșitul.
„Oricine ar fi la noi, nu poate fi un bun prim-ministru. Noi nu avem economie, nu suntem un stat funcțional, suntem un stat cerșetor, care... În privința asta parcă ai zică că e bravo și doamna Sandu, umblă cu mâna întinsă, mai aduc bani de aici, de acolo și iată că supraviețuim”, a declarat Mihai Ghimpu.
Acest punct de vedere este contestat de alți politicieni, care susțin ideea fortificării statului suveran Republica Moldova. însă pentru aceasta, în opinia suveraniștilor, sunt obligatorii mai multe criterii, între care: neutralitatea recunoscută la nivel internațional, consolidarea societății în jurul ideilor de cea mai mare valoare pentru moldoveni, care unesc cetățenii de toate etniile, o diplomație capabilă să discute atât cu Vestul, cât și cu Estul, fără a se lăsa transformată în instrument al intereselor externe, practicarea unei economii suveraniste etc.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Politică
Ce ascunde vizita Maiei Sandu la Oradea?
Fluxul de știri
0