Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce ascunde vizita Maiei Sandu la Oradea?

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Continuă campania preelectorală a Maiei Sandu în România. Aceasta a fost ”surprinsă” (desigur, întâmplător) de jurnaliști în timpul unei vizite la Oradea.
BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik. Se conturează tot mai mult scenariul conform căruia Maia Sandu, președintele actual al Republicii Moldova, este pregătită să devină, în 2024, candidat la prezidențiale pentru România.
Maia Sandu a fost „surprinsă” de jurnaliști la Oradea, unde a fost într-o „mică vacanță” la invitația unuia din cei mai influenți lideri ai Partidului Național Liberal, președintele Consiliului Județean Bihor.
Maia Sandu a spus că motivul vizitei este ”vacanța”, președintele Republicii Moldova spunând că se găsește pentru prima dată la Oradea și că a fost încântată de atmosferă. Tot Sandu a mai declarat că a avut întâlniri cu Bolojan, dar și cu Florin Birta, primarul Oradei.
În timpul scurtei vizite, Sandu, dar și liderii locali au evitat cât au putut de mult întâlnirile cu mass-media și declarațiile publice.
Între timp, atmosfera politică de la Chișinău este departe de a fi liniștită existând tot mai vizibile tensiuni între președintele Maia Sandu și premierul țării, Natalia Gavriliță.
Nici în România situația alegerilor prezidențiale nu este foarte clară. PSD și PNL sunt în căutarea unor candidați, sau unui candidat comun care să asigure continuitatea coaliției și după 2024, în subordonare față de interesele euro-atlantice în regiune.
Fluxul de știri
0