Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din 2023 posibilitatea moldovenilor de a dona bani partidelor e limitată drastic - detalii

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Abonare
CEC atenționează că începând cu 1 ianuarie 2023, cetățenii moldoveni vor putea face donații pentru activitatea politică în sumă totală de cel mult 70 de mii 200 de lei.
CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova atenționează moldovenii că începând cu data de 1 ianuarie 2023 pot face donații pentru activitatea politică în sumă totală de cel mult 70 de mii 200 de lei.
Aceste donații vor trebui să fie făcute cu precădere prin operațiuni bancare. Doar 11 mii 700 de lei pot fi donați în numerar.
În acest plafon limită se includ și donațiile efectuate sub formă de proprietăți, bunuri sau servicii gratuite.
Totodată, suma totală donată nu poate fi mai mare de 30% din venitul anual al persoanei fizice, înregistrat pentru anul calendaristic precedent.
În cazul cetățenilor moldoveni cu statut de persoane cu funcție de demnitate publică, de funcționari publici, inclusiv cu statut special, sau de angajați în organizații publice, suma donațiilor nu poate depăși 10% din venitul anual al acestora.
Cei care vor depăși plafoanele stabilite riscă o amendă de la 30 la 90 de unități convenționale, aplicată persoanei fizice sau amendă de la 180 la 300 de unități convenționale pentru persoane cu funcție de răspundere.
Proteste împotriva conducerii Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Analize și opinii
Ion Chicu: „Bravo, Maia! Zi-i ceva de salarii și pensii "istorice"
Fluxul de știri
0