Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Banca Mondială: Economia României va scădea mai mult decât arătau prognozele anterioare

© Sputnik / Miroslav RotariBanca Mondială, sediul de la Chișinău
Banca Mondială, sediul de la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Mondială revizuiește pe minus prognozele cu privire la creșterea economică a României, dar și a lumii, în anul 2023.
CHIȘINĂU, 11 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Economia românească va cunoaște creștere economică în 2006, spune Banca Mondială, însă creșterea este revizuită în minus. Dacă în iunie 2022, Banca Mondială prognoza o creștere economică de 3,7% procente, acum, în ianuarie, previziunea a scăzut la 2,6%.
Mai bine, spun experții Băncii Mondiale, care au publicat raportul „Global Economic Prospects”, va fi în anul 2024, când România ar putea avea o expansiune economică de 4,2%, prognoză revizuită ”în sus”, de la 3,9%, cât estimau analiștii în iunie.
În regiunea Europa Centrală, în care este inclusă și România, Banca Mondială prognozează o creștere a economiei de 1,1% anul acesta și un avans de 2,7% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze o expansiune de 1,7% în 2023.
Prăbușirea economiei globale de la 3%- prognoza din iunie- la 1,7%, prognoza din ianuarie, indică chiar riscul de a avea parte o recesiune globală. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din anul 1930.
”În ultimele două decenii, încetinirile de această amploare au prefigurat o recesiune globală”, a avertizat Banca Mondială, adăugând că încetinirea nu este doar bruscă, ci și de lungă durată.
Recoltarea manuală a strugurilor în compania agricolă „Iujnaia” - cea mai mare întreprindere viticolă din Rusia, care livrează baza de materie primă pentru crama „Kuban-Vino”. - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2023
Rusia
Rușii au ajuns la performanța să exporte vin
Fluxul de știri
0