Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marcel Spătari, demisia și explicațiile

© Sputnik / Mihai CarausМарчел Спатарь
Марчел Спатарь - Sputnik Moldova, 1920, 09.01.2023
Abonare
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, și-a dat demisia. El a anunțat acest lucru într-o conferință de presă, dar fără a fi foarte explicit la capitolul de ce a procedat astfel.
„Dragi prieteni, v-am invitat pentru a vă anunța, cu regret, plecarea din Guvern a colegului nostru Marcel Spătaru și pentru a-i mulțumi pentru efortul depus timp de un an și jumătate, cot la cot cu mine și întreaga echipă guvernamentală”, a declarat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
La rândul său, Marcel Spătari a declarat despre demisia sa din Guvern următoarele: „Plecarea mea din funcție este o decizie strict personală, dar în același timp o decizie asumată și pregătită, coordonată din timp cu colegii din Guvern și Minister”.
Premierul Natalia Gavrilița l-a prezentat publicului pe noul ministru al Protecției sociale, Alexei Buzu.
Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale i-a mulțumit deja fostului ministru pentru eforturile depuse în cadrul instituției pe care a condus-o.
„Într-un an atât de dificil, cu toții am văzut imensa dedicație, caracterul și determinarea de a mișca lucrurile spre bine. Vă mulțumesc”, a spus Buzu.
Buzu a mai spus că este determinat să continue reformele începute de Marcel Spătari.
„Îmi asum acest mandat pentru o Moldovă mai egală, mai solidară și mai inclusivă”.
Tot astăzi s-a mai produs o demisie la Guvern. Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a premierului Natalia Gavrilița, a plecat din funcție.
Despre aceasta a anunțat premierul, dar fără a oferi detalii. Gavrilița a spus doar că Anastasia Taburceanu pleacă „din motive personale”.
Fluxul de știri
0