Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Suediei: condițiile Turciei pentru aderarea la NATO sunt imposibile

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaДеревня Универсиады-2019 в Красноярске
Деревня Универсиады-2019 в Красноярске - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2023
Abonare
Premierul Suediei: Turcia pune condiții pentru aderarea la NATO care sunt imposibile de a fi îndeplinite.
CHIȘINĂU, 8 ian – Sputnik. Autoritățile turce propun condiții imposibile pentru aderarea Suediei la NATO, a declarat premierul suedez Ulf Kristersson, vorbind la conferința Poporului și Apărării.
"Turcia confirmă că am făcut ceea ce am promis, dar spune, de asemenea, că vrea ceea ce noi nu putem sau nu vrem să dăm", a declarat Kristersson, citat de Reuters.
Finlanda și Suedia, pe fundalul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina, la 18 mai 2022, au depus cereri secretarului general al NATO de aderare la alianță. Până în prezent, cererile Suediei și Finlandei la NATO nu au fost ratificate doar de două țări din 30 - acestea sunt Ungaria și Turcia.
Anterior, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că Suedia rămâne centrul de atracție pentru susținătorii organizației predicatorului islamic Fethullah Gülen (FETO), interzisă în Turcia, cu care Ankara asociază tentativa de lovitură de stat din 2016. De asemenea, autoritățile turce au extins lista persoanelor care trebuie extrădate din Suedia, de la 33 la 42 de persoane.
Senatorul rus Olga Kovitidi - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2023
Internațional
Senator rus: SUA înțeleg toate riscurile pentru Ucraina, dar continuă să o distrugă
Fluxul de știri
0