Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Senator rus: SUA înțeleg toate riscurile pentru Ucraina, dar continuă să o distrugă

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaSenatorul rus Olga Kovitidi
Senatorul rus Olga Kovitidi - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2023
Abonare
Senatorul Kovitidi: SUA sunt conștiente de riscurile pentru Ucraina, dar continuă să facă pași spre distrugerea ei evidentă.
CHIȘINĂU, 8 ian – Sputnik. Trei obiective urmăresc americanii în conflictul împotriva Rusiei provocat de Statele Unite în Ucraina: Federația Rusă, Ucraina și UE. SUA sunt conștiente de riscurile pentru Ucraina, dar merg în continuare spre distrugerea acesteia, a declarat senatorul Olga Kovitidi pentru RIA Novosti.
„Sunt trei ținte în războiul împotriva Rusiei provocat de Statele Unite în Ucraina: Rusia, Ucraina și UE”, a spus senatorul, menționând că „Statele Unite sunt perfect conștiente de toate riscurile pentru Ucraina” care rezultă din această confruntare „și, totuși, mergi spre distrugerea ei evidentă”.
Vorbind despre a doua „victimă” a conflictului, senatorul a remarcat că Uniunea Europeană, care încearcă să-și „salveze imaginea” în „cursa înarmărilor împotriva rușilor” impusă de Statele Unite, ar trebui, potrivit Statelor Unite, să falimenteze, iar Federația Rusă, „conform planului insidios al yankeilor, ar trebui să fie epuizată și slăbită într-o serie de conflicte militare impuse de SUA”.
„Statele Unite nu menționează în strategia lor soarta aliaților săi imaginari: polonezi, germani, francezi și alți europeni nelistați în strategia sa militară. Toți europenii, membrii NATO sunt niște roți mizerabile într-o mașinărie mare care se prăbușește numită NATO", a adăugat Kovitidi.
În același timp, parlamentarul consideră că în Europa și Statele Unite, o regândire a rolului „umflat” al Alianței Nord-Atlantice, „conștientizarea rolului distructiv și degradant al NATO în sistemul de securitate european”, este deja la maturitate. .
„Acest lucru este confirmat de un articol al lui Michael Dougherty din National Review, în care un jurnalist american scrie că conflictul ucrainean nu numai că nu a reușit să întărească alianța, dar a scos la iveală și un fel de dezordine în cadrul NATO și în înțelegerea noastră despre NATO”, a concluzionat ea.
Lansarea unei rachete Zircon - Sputnik Moldova, 1920, 08.01.2023
Internațional
Racheta rusească Zircon, coșmarul strategilor occidentali
Fluxul de știri
0