Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministrul Agriculturii Bolea s-a întâlnit cu doi predecesori din perioada sovietică

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaMinistrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 07.01.2023
Abonare
Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea s-a întâlnit cu doi predecesori din perioada sovietică, Evghenii Calenic și Victor Reabcici.
CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. La finele săptămânii în incinta ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a fost inaugurată încă o galerie a miniștrilor agriculturii, care au activat de-a lungul istoriei în domeniul agricol în perioada anilor 1918 – 1944 și 1940 – 1991, ne informează serviciul de presă al acestei instituții.
„Cu această ocazie, conducerea ministerului a avut o întrevedere cu ex-miniștrii agriculturii Evghenii Calenic și Victor Reabcici, care au activat în perioada anilor 1986 – 1990”, scrie în continuare sursa citată.
Experiența predecesorilor poate fi analizată și preluată acolo, unde corespunde realităților de astăzi și poate contribui la îmbunătățirea situației din sector, potrivit MAIA.
„O asemenea întâlnire este benefică pentru noi, deoarece din prima sursă aflăm cum s-a gestionat sectorul, cum s-a reușit să se obțină indici înalți, pentru acea perioadă, la mai multe culturi, cum s-a reușit să avem în țară un sistem de irigare și un sector zootehnic bine dezvoltat ș.a. Evident, trecutul nu poate fi schimbat, însă viitorul este în mâinile noastre, de aceea, avem ce compara și învăța”, a menționat ministrul Vladimir Bolea.
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Politică
Vladimir Bolea: Prioritățile sunt necesitățile agricultorilor
Fluxul de știri
0