Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Bolea: Prioritățile sunt necesitățile agricultorilor

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a fost prezentat echipei.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a precizat că prioritățile sale în această funcție reies din necesitățile agricultorilor din țara noastră. O declarație în acest sens a fost făcută de Bolea după ce a fost prezentat echipei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
„Criza energetică, criza carburanților, criza pandemică și consecințele ei, nu pot să nu se răsfrângă în mod direct asupra agriculturii, aceasta fiind o ramură a economiei. Trebuie să luăm foarte multe măsuri astăzi pentru ca toate companiile care lucrează pe dimensiunea agricolă să poată face față acestor provocări”, a declarat Vladimir Bolea.
Noul ministru este ferm convins că împreună cu echipa de la minister și echipa Guvernului Republicii Moldova va face față greutăților și provocărilor din acest domeniu.
Trebuie precizat că Vladimir Bolea a depus jurământul în dimineața de 8 iulie în fața președintelui Republicii Moldova și a premierului. Nu s-a anunțat oficial despre acest eveniment, iar presa a fost invitată doar la prezentarea noului ministru echipei Ministerului. Întrebată de ce nu s-a anunțat despre numirea unui nou ministru la MAIA, prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat că era prea dimineață.
„Pentru că era ora 08:00 și nu s-a reușit probabil. Nu știu, o să discutați cu departamentul de presă și o să vă explice”, a menționat Natalia Gavrilița.
De menționat, tot astăzi șeful statului a semnat decretul privind revocarea lui Viorel Gherciu din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, pe care acesta a deținut-o din 6 august 2021.
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Politică
Ultima oră: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru
Fluxul de știri
0