Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic: Serbia nu are nevoie de UE ca să prospere

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaAleksandr Vucic
Aleksandr Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2023
Abonare
Miracolul sârbesc? Deși Serbia este o țară mică, fără resurse importante, este trecută printr-un război și nu e nici membră a UE și a NATO, se descurcă mai bine decât vecinii ei, România și Bulgaria, state membre ale UE și NATO.
BUCUREȘTI, 6 ian -Sputnik.Cel puțin acesta este mesajul președintelui sârb, Aleksander Vucic, în discursul de început de an cu privire la starea națiunii sârbe.
„Când am fost numit premier în 2014, Bulgaria avea datoria publică de 22% din PIB, iar Serbia de 79% din PIB. Astăzi Serbia are datoria publică de 55% din PIB, iar Bulgaria se apropie de aceeași valoare a datoriei publice, la fel și România”,a declarat acesta.
De asemenea, Vucic a privit și spre rivalul Serbiei, Croația, care se laudă cu intrarea nu doar în zona Schengen ci și în zona Euro, la 1 ianuarie 2023.
„Priviți cât a crescut datoria publică a Croației în ultimii ani și cu toate greutățile Serbia nu a primit nici opt, nici 10, nici 20, nici 50 de milioane de euro de la UE” – a declarat Vučić.
„Serbia este tot mai bogată și mai puternică și oamenii simt” – a mai declarat Vučić, adăugând că acum pentru cetățeni cea mai mare problemă este poluarea, dar acum 35 de ani era rata șomajului.
De asemenea, Vucic a lăudat Belgradul, capitala Serbiei, o capitală la standarde de civilizație care depășește pe cea a capitalelor vecine.
Mesajul președintelui sârb a fost, implicit, acela că Serbia nu are nevoie de Uniunea Europeană pentru a ajunge la prosperitate
Fluxul de știri
0