Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a dat indicații lui Șoigu să asigure încetarea focului de pe 6 până pe 7 ianuarie

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Serghei Șoigu
Vladimir Putin și Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a dat indicații ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să aplice regimul de încetare a focului de-a lungul întregii linii a luptelor din Ucraina.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Regimul de încetare a focului urmează să fie în vigoare de la ora 12:00 pe 6 ianuarie până la ora 24:00 pe 7 ianuarie.
Anterior o solicitare în acest sens a lansat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kiril. Președintele rus a invocat în atât solicitarea patriarhului, cât și faptul că în zonele în care au lupte locuiesc preponderent creștini ortodocși care în zilele de 6 și 7 ianuarie vor merge la slujbele oficiate în legătură cu marea sărbătoare a NAșterii Mântuitorului.
Totodată, Kremlinul a îndemnat partea ucraineană să declare regim de încetare a focului și să permită cetățenilor să participe la slujbele de Crăciun.
Patriarhul Kiril - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Internațional
Patriarhul Kirill a îndemnat la instituirea unui armistițiu de Crăciun
Fluxul de știri
0