Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Patriarhul Kirill a îndemnat la instituirea unui armistițiu de Crăciun

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Kiril
Patriarhul Kiril - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patriarhul Kirill a îndemnat să fie stabilit un armistițiu de la ora 12:00 pe 6 ianuarie până la 24:00 pe 7 ianuarie.
CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kirili a îndemnat la instituirea unui armistițiu de Crăciun, potrivit apelului publicat pe site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse.
„Mă adresez tuturor părților implicate în conflictul de dezbinare cu un apel la încetarea focului <…> de la 6 ianuarie, ora 12:00, până la 7 ianuarie, ora 24:00, pentru ca credincioșii ortodocși să poată participa la slujbe în Ajunul Crăciunului și în ziua Nașterii lui Hristos”, a spus Patriarhul.
La sfârșitul lunii decembrie, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a vorbit despre faptul că implicarea Rusiei în acțiunile de luptă din Donbass a fost un rezultat al faptului că eforturile sale de menținere a păcii au fost sabotate de autoritățile de la Kiev și de țările occidentale. El a recunoscut că percepe cu o durere profundă ceea ce se întâmplă, dar a menționat că vina pentru declanșarea conflictului le revine în primul rând celor care „și-au propus drept scop distrugerea unității Sfintei Rusii, a unității poporului nostru și a credinței noastre. "
Rusia desfășoară din 24 februarie trecut o operațiune militară specială, al cărei scop final, după cum a fost definit de către Putin, este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei. Pe acest fundal, SUA și aliații lor din NATO continuă să pompeze către regimul de la Kiev armamente în valoare de zeci de miliarde de dolari. Moscova a declarat în repetate rânduri că furnizarea de arme occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transporturile de arme devin ținte legitime pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0