Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kremlinul a dezvăluit detalii din convorbirea lui Putin cu Erdogan

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin în timpul unei convorbiri telefonice
Vladimir Putin în timpul unei convorbiri telefonice - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin a discutat în cadrul convorbirii cu Erdogan despre Ucraina, centrala nucleară ”Akkuyu” și proiectul hubului de gaze.
CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, despre Ucraina, centrala nucleară ”Akkuyu” și proiectul hubului de gaze, liderul rus menționat de asemenea rolul distructiv al Occidentului, care pompează armamente către Kiev,comunică serviciul de presă al Kremlinului.
„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Au fost discutate aspecte legate de extinderea în continuare a relațiilor comerciale și economice, în primul rând în sectorul energetic. A fost menționată importanța prioritară a realizării unor astfel de proiecte comune de importanță strategică precum crearea unui hub regional de gaze în Turcia și construcția centralei nucleare ”Akkuyu”, este precizat în comunicat.
De asemenea, Putin a subliniat în convorbirea cu Erdogan rolul distructiv al Occidentului, care pompează armamente către Kiev și îi pine de asemenea la dispoziție informații și indicarea țintei.
"A fost abordată situația din jurul Ucrainei. De partea rusă a fost accentuat rolul distructiv al statelor occidentale, care pompează către regimul de la Kiev arme și tehnică militară, îi pune la dispoziție informații operative și indicarea țintei", mai este menționat în comunicat.
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Politică
Senatoarea Șoșoacă îi răspunde dur Ambasadorului Ucrainei la București
Fluxul de știri
0