Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senatoarea Șoșoacă îi răspunde dur Ambasadorului Ucrainei la București

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Senatoarea Diana Șoșoacă i-a cerut ambasadorului Ucrainei la București să înceapă negocierile pentru ca România să primească înapoi ținuturile românești aflate în componența Ucrainei
BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă a reacționat dur la comunicatul de presă al Ambasadorului Ucrainei referitor la parada cu mascați de la Berzunți.
” În calitate de Senator și Președinte al Partidului S.O.S ROMÂNIA, subsemnata Diana Iovanovici-Șoșoacă, am luat act cu stupefacție de comunicatul dvs de presa, astfel că mă văd nevoita să vă răspund pe măsura insolenței dvs”, își începe Diana Șoșoacă mesajul.
În primul rând, îi spune ea ambasadorului Ucrainei, simțul umorului este apanajul omului inteligent, „Dvs, se pare, că nu-l dețineți!”.
”În al doilea rând, nu aveți dreptul și este un grav atentat la suveranitatea și independența României, să vă permiteți să vă implicați în politica interna a României, în acte de cultura ale țării noastre, precum în niciun act de organizare interna sau de organizare judecătorească, judiciară sau polițienească”, îl acuză ea pe ambasador.
În al treilea rând, Diana Șoșoacă îl acuză pe ambasador ”de o insolență impardonabilă la adresa poporului român, mai ales după ce cetățenii ucraineni sunt primiți de noi, trăiesc gratis în România, nu plătesc chirie, copiii au ajutor de 3700 lei lunar, nu plătiți taxe vamale, combustibilul are preț preferențial, școli în limba maternă, în timp ce țara dvs își bate joc de minoritatea română din Ucraina și nu îi permite să își folosească limba maternă, nu permiteți slujbe în limba română, iar românii noștri au fost carne de tun în războiul contra Federației Ruse”, mai scrie senatoarea.
Ea îi amintește ambasadorului că Ucraine deține fără drept ținuturi pe care ”ni le-ați furat efectiv: Nordul Bucovinei, Maramureșul istoric, Ținutul Herței, Bugeacul. Vă solicit de urgenta începerea negocierilor pentru înapoierea lor”, se mai arată în scrisoarea senatoarei.
Ea îi transmite ambasadorului să își ceară scuze publice adresate poporului român și îi solicită revizuirea atitudinii fata de problematica expusa în comunicat, arătând că altfel solicită expulzarea lui din România ca persona non grata.
Fără ezitare, senatoarea i-a atras atenția ambasadorului că încălcă art. 41 din Convenția de la Viena și îi amintește și de Legea minorităților adoptată de Rada Supremă a Ucrainei prin care se încalcă drepturile fundamentale ale minorității românești.
Fluxul de știri
0