Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cum este resimțită în Italia criza gazelor

© SputnikOraș din Italia
Oraș din Italia - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2023
Abonare
Preţul plătit de o gospodărie italiană medie pentru aprovizionarea sa cu gaze a crescut cu 64,8% în 2022, faţă de anul precedent, a informat Autoritatea de Reglementare în Energie din Italia (ARERA).
CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. ARERA, care stabileşte preţurile reglementate la gaze pentru consumatorii italieni, a anunţat că în decembrie preţurile au urcat cu 23,3% faţă de luna precedentă. Instituţia estimează că o familie de nivel mediu a cheltuit anul trecut aproximativ 1.866 de euro pentru gaze.
Marco Vignola, de la Sindicatul Naţional al Consumatorilor, a declarat că „preţurile sunt nesustenabile pentru prea mulţi italieni”, şi a cerut Guvernului mai multe măsuri de sprijin.
În bugetul Italiei sunt prevăzuţi peste 21 miliarde de euro pentru a ajuta firmele şi gospodăriile să-şi achite facturile la electricitate şi gaze, în principal prin subvenţii pentru firmele mari consumatoare de energie şi pentru familiile cu venituri scăzute.
Creşteri similare sau chiar mai mari au avut loc în toate statele UE din cauza politicilor verzi şi a sancţiunilor adoptate la nivelul Uniunii, acestea ducând la pauperizarea cetăţenilor.
Marco Rubio - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Politică
Senator american: Școlile americane sunt „o cloacă de îndoctrinare marxistă”
Fluxul de știri
0