Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Senator american: Școlile americane sunt „o cloacă de îndoctrinare marxistă”

© AFP 2024 / EVA MARIE UZCATEGUIMarco Rubio
Marco Rubio - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2023
Abonare
Parlamentarul american republican Marc Rubio a cerut colegilor săi să nu folosească finanțările federale pentru promovarea ideilor radicale marxiste.
BUCUREŞTI, 4 ian – Sputnik. Partidul Republican trebuie să sprijine guvernanții și membrii consiliilor de administraţie ale școlilor care luptă pentru a împiedica instituțiile de învățământ din SUA să devină „o cloacă de îndoctrinare marxistă”, a spus senatorul Marco Rubio.
„Teoriile academice periculoase precum teoria critică a rasei și teoria de gen radicală sunt impuse forţat copiilor din școlile elementare”, a scris Rubio într-un articol publicat marți în revista American Conservative.
Partidul trebuie să ofere „întăriri” guvernatorilor republicani și membrilor din consiliile de administraţie ale școlilor care luptă împotriva unor astfel de idei predate elevilor, a spus acesta, potrivit RT.
„Trebuie să ne asigurăm că nicio finanțare federală nu este folosită vreodată pentru a promova aceste idei radicale în școli”, a insistat senatorul din Florida.
Teoria critică a rasei, existentă în mediul academic încă din anii '80, este predată în prezent în multe școli, universități și companii americane. Aceasta sugerează că relativul „privilegiu” al oamenilor este definit prin culoarea pielii, sexualitate și alte caracteristici fixe. Susţinătorii teoriei spun că bărbații stau în vârful ierarhiei și perpetuează „supremația albă” cu intenţie sau fără să știe.
Aproximativ 17 state au adoptat până acum legislația care restricționează predarea teoriei critice a rasei, potrivit Education Week, în timp ce guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a interzis anul trecut predarea ei în școli.
Fluxul de știri
0