Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România, atrasă în jocuri tot mai periculoase: va produce obuze pentru Ucraina

© Sputnik / Andrey SteninLupte în Ucraina
Lupte în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Abonare
Ca de obicei aflăm din presa vestică despre cum autoritățile românești transformă țara în bază NATO și ne implică tot mai mult în criza din Ucraina. De data asta țara devine fabrică de muniție pentru regimul de la Kiev.
CHIȘINĂU, 3 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Germania va cofinanța recondiționarea și extinderea unei fabrici din epoca sovietică din România pentru a produce atât obuze la standarde NATO, cât și tipuri compatibile cu armele la standarde sovietice folosite de Ucraina, anunță ziarul american The Wall Street Journal, care citează oficiali germani și români.
Această fabrică va livra exclusiv pentru Ucraina. Jurnaliștii nu dau detalii cu privire la localitatea în care se găsește fabrica.
Proiectul ar putea fi făcut public până la sfârșitul acestei luni, mai arată publicația economică. Ziariștii americani nu au dat detalii despre locația fabricii și proprietarul său.
Decizia vine pe fondul crizei de muniție și armament din Europa care se luptă să producă suficientă muniție pentru Ucraina și pentru Europa însăși, punând în pericol capacitatea de apărare a NATO și sprijinul acordat regimului de la Kiev, spun oficialii și liderii din industrie citați de Wall Street Journal.
Lipsa capacității de producție, lipsa de lucrători specializați, blocajele din lanțul de aprovizionare, costurile ridicate de finanțare și chiar reglementările de mediu frânează eforturile de creștere a producției, în contextul în care Ucraina a folosit chiar și câte 6000 de obuze pe zi în timpul atacurilor sale de artilerie.
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Internațional
Polonezii s-au văzut nevoiți să le dea dreptate rușilor: „regimul de la Kiev e fascist”
Fluxul de știri
0