Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Polonezii s-au văzut nevoiți să le dea dreptate rușilor: „regimul de la Kiev e fascist”

© Sputnik / Alieksiej Witwickij / Accesați arhiva multimediaMateusz Morawiecki
Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Abonare
Premierul polonez a ajuns la vorba rușilor: regimul de la Kiev este fascist.
CHIȘINĂU, 3 ian -Sputnik, Bogdan Duca. Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki și-a exprimat indignarea față de omologul său, premierul ucrainean Denys Shmyhal din pricina caracterului oficial al serbării zilei de naștere a liderului nazist ucrainean Stepan Bandera.
Pe 1 ianuarie, în Ucraina, sub patronajul autorităților oficiale, au avut loc o serie de evenimente prilejuite de aniversarea a 114 ani de la nașterea liderului naționalist ucrainean, Stepan Bandera.
„Nu am destule cuvinte de indignare cu privire la tot felul de acțiuni care laudă sau salută pe cei responsabili pentru crimele de la Volyn. Între 100 și 200 de mii de polonezi au murit atunci în mâinile ucrainenilor. A fost genocid. Nu vom uita niciodată de ea. În mine nu există nici măcar un mic acord pentru a justifica aceste crime”, a spus Morawiecki , răspunzând la întrebări pe o rețea de socializare.
Premierul polonez a făcut referire la masacrul de la Volyn, unde între iulie și august 1943, trupele paramilitare UPA, ale organizației lui Bandera, cu acordul germanilor naziști, au ucis peste 100 de mii de persoane cu scopul eliminării populației poloneze de pe ”teritoriul național” al Ucrainei.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Operațiunea militară din Ucraina
NATO va susține regimul Zelenski până la capăt
Fluxul de știri
0