Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

NATO va susține regimul Zelenski până la capăt

© AFP 2023 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
NATO transmite mesajul: nu își poate permite să piardă războiul din Ucraina și de aceea statele membre trebuie să fie gata de mai multe sacrificii pentru susținerea regimului de la Kiev.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat BBC își exprimă părerea că situația din Ucraina este departe de găsirea unei soluții pașnice, dar și că NATO trebuie să facă tot ceea ce îi stă în puteri ca regimul Zelenski să nu fie înfrânt.
Conform declarațiilor lui Stoltenberg, Ucraina trebuie ajutată nu să înfrângă Rusia, ceea ce este imposibil, ci să obțină poziții cât mai bune din punct de vedere militar care să îi permită negocieri de pace cât mai favorabile regimului de la Kiev și cât mai onorabile pentru alianța nord-atlantică.
”Forțele ucrainene au avut o perioadă propice timp de câteva luni, dar știm, de asemenea, că Rusia a mobilizat mult mai multe forțe, iar multe dintre ele se antrenează acum”, a spus Stoltenberg. ”Toae acestea indică faptul că rușii sunt pregătiți să continue războiul și, de asemenea, că este posibil să încerce să lanseze o nouă ofensivă”, a mai spus secretarul general al NATO.
”Trebuie să oferim sprijin Ucrainei, acum, inclusiv sprijin militar, pentru că este singura modalitate de a convinge Rusia că trebuie să se așeze la masă și să negocieze”, a mai zis oficialul alianței, făcând sublinierea că ”ceea ce știm este că ceea ce poate obține Ucraina în jurul acelei mese depinde în totalitate de forța sa de pe câmpul de luptă”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Operațiunea militară din Ucraina
Moscova a atacat fabricile de drone din Ucraina în ajunul Anului Nou
Fluxul de știri
0