Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fost premier român face profeţii sumbre despre 2023

© AP Photo / Vadim GhirdaVictor Ponta
Victor Ponta - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Abonare
Fostul premier Victor Ponta spune că noul an va fi unul cu mari probleme financiare, mai ales că Guvernul nu dă atenţie problemelor economice
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Fostul premier Victor Ponta susține că Executivul condus de Nicolae Ciucă nu a avut o politică economică, iar dacă Marcel Ciolacu, care va prelua funcția de premier la rotativă, nu va începe să acorde atenție acestei probleme, atunci inflația și prețurile vor crește galopant în 2023.
„Cred că în 2022 Guvernul, vorbesc de partea guvernamentală, nu a avut o politică economică. Nu a avut deloc, a venit din când în când cu ordonanțe. Sper sincer, Marcel Ciolacu este mai bun politican decât Ciucă, poate va da mai multă atenție. Dacă trăiesşti cum am trăit în ultimii trei ani, din împrumuturi externe, din hrănit aparatul privat va fi și 2023 un an cu inflație, prețuri mari, cu probleme financiare” a avertizat fostul premier Victor Ponta, la România TV.
Și specialiștii atrag atenția că anul 2023 va fi unul mai dur decât 2022. Potrivit economistului Mircea Coșea, anul acesta va fi unul de criză. El este de părere că anul ce a trecut nu a avut un impact așa de mare asupra românilor, iar populația nu a simțit imediat efectele crizei, așa cum era de așteptat. Însă, lucrurile se vor schimba pe viitor.
„Va începe să fie simțită probabil spre sfârșitul primului trimestru când ne vom afla față în față cu niște facturi la energia electrică și la gaze foarte, foarte mari. Cauzele sunt multiple. Cred că aproximativ 8.000 până la 9.000 de societăți comerciale românești vor avea dificultăți mari în această perioadă, sfârșitul trimestrului unu – începutul trimestrului doi, vor intra în incapacitate de plată pentru că nu-și vor putea plăti facturile la energie și vor exista pierderi și de comenzi”, a explicat economistul Mihai Coșea.
Aceasta a mai adăugat că trebuie să ne așteptăm la închiderea unor societăți și mai ales la o creștere a ratei șomajului.
Правосудие - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Politică
Executivul Asociației Judecătorilor din Moldova, îngrijorat de declarațiile lui Sandu
Fluxul de știri
0