Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Executivul Asociației Judecătorilor din Moldova, îngrijorat de declarațiile lui Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariПравосудие
Правосудие - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Abonare
Executivul Asociației Judecătorilor din Moldova, îngrijorat de declarațiile președintelui Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Executivul Asociației Judecătorilor din Republica Moldova își exprimă profunda îngrijorare față de conținutul declarației Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În Context” de la postul de Televiziune Moldova 1 din data de 29 decembrie 2022, cu referire la comportamentul judecătorilor, precum că, „modul cum se comportă judecătorii astăzi, va determina notele pe care ei le vor primi ulterior în procesul de evaluare”.
Declarația de Suveranitate, din 23 iunie 1990, a statuat că separarea puterii legislative, puterii executive și a celei judiciare constituie principiul fundamental de funcționare a Republicii Moldova ca stat democratic bazat pe drept.
Puterea judecătorească se subordonează doar legii, se precizează în comunicatul asociației, care subliniază că "amestecul în înfăptuirea justiției este inacceptabil".
Asociația Judecătorilor din Republica Moldova, remarcă faptul că, a susținut și va susține plenar reformele autentice și necesare în sectorul justiției, în strictă conformitate cu angajamentele Republicii Moldova ca stat membru al Consiliului Europei.
Masa rotundă Lupta împotriva propagandei sau război declarat libertății de exprimare? - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Video
Jurnaliştii celor șase posturi TV închise au adoptat o rezoluţie
Fluxul de știri
0