Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC: în registrul de stat al alegătorilor figurează aproape 3,3 milioane de moldoveni

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2023
Abonare
CEC a anunțat că actualmente în registrul de stat al alegătorilor sunt înscriși circa 3 milioane 294 mii de cetățeni moldoveni.
CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 3 ianuarie 2023, este de 3 milioane 294 de mii 50 de persoane.
Totodată, CEC precizează că din numărul total de persoane înscrise în Registrul de Stat al Alegătorilor, 2 milioane 768 de mii 177 cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.
„Diferența cuprinde persoanele care dețin cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au plecat autorizat peste hotarele țării (257 094 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (268 779 de persoane)”.
Votul electronic aprobat de CEC poate încălca credibilitatea alegerilor  - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Podcasturi
Lebedinschi: "Votul electronic aprobat de CEC poate încălca credibilitatea alegerilor"
Fluxul de știri
0