Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Apocalipsa după FMI

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFMI
FMI - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
FMI nu este deloc optimist cu privire la anul 2023. Conform liderilor puternicei organizații financiare internaționale, o treime din țările lumii vor intra în recesiune.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik, Bogdan Duca. Faptul că marile economii globale- China, SUA , UE și China- își vor încetini activitatea economică este, consideră directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, semnul inevitabil că întreaga economie globală va fi grav afectată.
Acest lucru va face ca o treime din statele lumii să intre în recesiune, avertizează șefa FMI, cu referire mai ales la statele sărace, deja afectate de criza economică din anul 2022.
”Noul an va fi mai greu decât 2022”, a mai declarat Georgieva la postul tv CBS, chiar duminică, 1 ianuarie. ”Ne așteptăm ca o treime din economia mondială să fie în recesiune. Chiar și țările care nu sunt în recesiune o vor simți, iar sute de milioane de oameni vor fi afectați”, a mai declarat Georgieva.
Printre marile probleme care vor afecta economia mondială, atrage atenția Georgieva, este conflictul din Ucraina dar și haosul din China, provocat de părăsirea bruscă a politicii „0 covid”, care duce practic la apariția unui nou val pandemic, ce ar putea afecta și restul lumii.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Operațiunea militară din Ucraina
NATO va susține regimul Zelenski până la capăt
Fluxul de știri
0