Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Analiză Deutsche Welle: Germania nu mai este o țară creștină

© AFP 2024 / TOBIAS SCHWARZBundestag
Bundestag - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2023
Abonare
În Germania anului 2022, marea majoritate a cetățenilor a renunțat la creștinism. Acesta mai este doar opțiunea religioasă a 41 de milioane de germani, mai puțin de jumătate din populația Germaniei.
BUCUREȘTI, 2 ian -Sputnik. De asemenea statisticile indică că părăsirea Creștinismului de către germani este departe de a se fi oprit. Potrivit "Monitorului Religios", publicat de Fundaţia Bertelsmann în decembrie, fiecare al patrulea enoriaş din Germania se gândeşte să întoarcă spatele Bisericii de care aparţine, şi fiecare al cincilea este decis să facă acest pas. În plus, 81 la sută din cei care vor să iasă din Biserică au declarat că şi-au pierdut încrederea în instituţiile religioase din pricina scandalurilor în care au fost implicate.
Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât s-a desfășurat de-a lungul câtorva decenii. În anii 80- 90, Germania se putea prezenta ca fiind încă o societate creștină, în care majoritatea categorică a populației se revendica de la valorile doctrinare și morale creștine.
Societatea germană devine tot mai secularizată, deși mulți germani aleg după Creștinism, ”noi” relgiii, precum budismul, islamul și chiar și iudaismul.
Fenomenul german este în trend cu cel din toate statele vestice. Chiar și în România, recensământul din 2022 indică că în ultimii 10 ani numărul ateilor/agnosticilor și non-religioșilor a crescut de nu mai puțin de 4 ori, în timp ce, exceptând penticostalii, toate cultele religioase din România au cunoscut un puternic declin.
Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2023
Internațional
Kim Jong Un acuză SUA că au creat „versiunea asiatică a NATO”
Fluxul de știri
0