Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kim Jong Un acuză SUA că au creat „versiunea asiatică a NATO”

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2023
Abonare
Sub pretextul cooperării cu Seul și Tokyo, SUA creează o „versiune asiatică a NATO”, a declarat liderul nord-coreean Kim Jong-un
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat într-un raport la adunarea de partid că Statele Unite creează tensiuni în Peninsula Coreeană și, sub pretextul întăririi cooperării cu Coreea de Sud și Japonia, creează o „versiune asiatică a NATO”, a informat duminică Agenția Centrală Telegrafică a RPDC (CTAC).
„Din 2022, Statele Unite au ridicat la maximum nivelul presiunii militare asupra RPDC, introducând adesea diferite arme de atac nuclear în Coreea de Sud la nivel de desfășurare permanentă și, pe de altă parte, promovând temeinic cooperarea cu Japonia și Coreea de Sud sub pretextul „întăririi alianței”, plonjând în crearea unui nou bloc militar, versiunea asiatică a NATO”, a spus Kim Jong-un.
El a menționat importanța „acordării unui impuls puternic” întăririi autoapărării RPDC în fața unor provocări externe grave și a stării actuale a relațiilor inter-coreene și, de asemenea, a spus că Statele Unite și forțele ostile ale RPDC „a primit o lovitură gravă” din cauza formării rapide a armatei Phenianului și a introducerii unei politici privind deținerea de arme nucleare.
Kim Jong-un a adăugat că dușmanii RPDC „tremură de frică” și, prin urmare, recurg la „intrigi fără precedent în istoria omenirii în cruzime și viciozitate”, încercând să izoleze Coreea de Nord și să o „strângă”. Și Coreea de Sud, sub pretextul de a răspunde la „un fel de amenințare”, crește cheltuielile pentru apărare, intensifică activitățile ostile și aderă la o poziție de confruntare.
„Situația actuală necesită eforturi dublate pentru a consolida forța militară copleșitoare pentru a garanta în mod constant suveranitatea, securitatea și interesele fundamentale ale RPDC ca răspuns la acțiunile militare alarmante ale Statelor Unite și ale forțelor ostile care vizează statul nostru”, a precizat Kim. Jong-un.
Imagine din centrul Capitalei - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2023
Societate
Ce nu trebuie să faci în prima zi a anului: Superstiții legate de Anul Nou
Fluxul de știri
0