Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Angajații IGSU vor fi la datorie în noaptea dintre ani

IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angajații IGSU vor fi la datorie în noaptea dintre ani.
CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Peste 470 de angajați IGSU cu 150 unități de tehnică sunt gata să intervină în situații de risc. Salvatorii și pompierii vor activa în regim de 24 de ore pentru misiuni de salvare, dar și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale.
Specialiștii îndemnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special, ce țin de utilizarea surselor de încălzire și exploatarea instalațiilor alimentate cu gaze naturale. Pompierii roagă cetățenii să nu supraîncălzească sobele și să stingă focul pe parcursul nopții.
Mai mult, de recomandări au parte și persoanele care folosesc aparate electrice de încălzit. Întru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, salvatorii atenționează asupra pericolului instalațiilor defecte sau neautorizate.
Totodată, pentru prevenirea producerii unui incendiu, pompierii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la instalarea și poziționarea bradului. Astfel, acesta nu trebuie să atingă caloriferele, instalații electrice și cele de încălzit.
De asemenea, conform specialiștilor decorațiunile electrice defecte pot duce la izbucnirea arderii, de aceea este strict interzis aprinderea lumânărilor pe brad, iar luminițele și ghirlandele electrice trebuie să fie stinse pe timp de noapte. O atenție separată trebuie acordată și minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă.
În situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la 112.
Pilon electric - Sputnik Moldova, 1920, 31.12.2022
Societate
Consumatorii din nordul Moldovei vor plăti mai puțin pentru electricitate
Fluxul de știri
0