Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moratoriul privind angajarea în sectorul public a fost prelungit pentru încă un an

© Pixabay / Pexelsimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moratoriul privind angajarea în sectorul public a fost prelungit până la 31 decembrie 2023
CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, extinderea moratoriului temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar în funcțiile vacante înregistrate. Acest lucru este necesar pentru o gestionare mai bună a resurselor financiare disponibile și direcționarea acestora către domeniile prioritare.
Astfel, s-a propus extinderea, până la 31 decembrie anul viitor, a moratoriului pentru cele aproximativ 16 mii de funcții vacante, înregistrate la data de 30 noiembrie.
“Pe durata moratoriului, angajarea personalului în funcțiile vacante se realizează cu menținerea lunară a numărului de posturi vacante per autoritate/instituție publică, indicate în anexele proiectului. În același timp, prevederile proiectului admit posibilitatea încadrării, în perioada moratoriului, a personalului strict necesar pentru realizarea misiunii autorității publice sau în cazul reorganizărilor, cu depășirea numărului de funcții vacante indicat, prin coordonare cu Ministerul Finanțelor”, indică documentul.
De asemenea, se recomandă unităților administrativ-teritoriale, autorităților publice independente și Casei Naționale de Asigurări Sociale să suspende încadrarea personalului în funcțiile vacante înregistrate la aceeași dată.
Prevederile proiectului nu se aplică asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, a fost anunțat concurs.
Guvernul Gavrilița în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Politică
PSRM critică dur guvernarea pentru că majorează cu 8 mii salariile miniștrilor
Fluxul de știri
0