Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM critică dur guvernarea pentru că majorează cu 8 mii salariile miniștrilor

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGuvernul Gavrilița în ședință
Guvernul Gavrilița în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În opinia conducerii PSRM, intenția de majorare a salariilor miniștrilor cu 8000 de lei este „un act de prădare a propriului popor”.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă intenția Guvernului de a majora salariile miniștrilor cu 8000 de lei. Declarația este făcută publică pe site-ul formațiunii.
PSRM subliniază că în condițiile în care prețurile pentru serviciile comunal-locative și produsele de primă necesitate au crescut de 2-3 ori, când pensiile vor fi indexate cu cel mult 14% în timp ce inflația e de 30%, când majoritatea populației nu are cu ce marca sărbătorile de iarnă, creșterea salariilor pentru miniștri și funcționarii de rang înalt este un act de batjocură față de propriul popor.
„Dacă Guvernul are bani în plus, ar trebui să-i direcționeze către sectorul social – să sprijine păturile social-vulnerabile ale societății, către medicină și dezvoltarea infrastructurii. Noi nu suntem împotriva creșterii bunăstării miniștrilor și a demnitarilor de stat, dar nu în detrimentul populației țării. Conform logicii partidului de la guvernare PAS, „vremurile bune” trebuie asigurate doar „oamenilor buni”, mai citim din comunicatul PSRM.
În opinia conducerii PSRM, intenția de majorare a salariilor miniștrilor cu 8000 de lei este „un act de prădare a propriului popor”.
„Cerem anularea acestei decizii rușinoase și tragerea la răspundere a autorilor ei. Insistăm asupra demisiei acestei echipe incompetente PAS și asupra organizării alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate”, este menționat în comunicatul socialiștilor.
Victor Petrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Politică
Declarație plină de îngrijorare la Comrat, din cauza unor politicieni de la Chișinău
Fluxul de știri
0