Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Krasnoselski: Transnistria a devenit ostatică a situaţiei din Ucraina

© Sputnik / Irina LeahovaKrasnoselski
Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Transnistria a devenit ostatică a situaţiei din Ucraina, a declarat Vadim Krasnoselski
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik, Ion Pelin. Liderul de la tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat că Transnistria este ostatică a situației actuale din Ucraina, dar a menționat că republica, care a acceptat aproape 60.000 de refugiați, rămâne neutră și pledează pentru negocieri de pace.
"În ceea ce privește Transnistria, suntem ostatici ai situației, sută la sută. Nu ne este ușor. Dar am ales imediat o poziție pașnică, ne-am declarat dorința de pace, neutralitatea noastră în această situație grea. Tratăm pe toți cu înțelegere, în special oamenii... Oamenii sunt ostatici ai întregii catastrofe, în tot acest coșmar și groază”, a declarat Krasnoselski miercuri la posturile de televiziune locale și la un post de radio.
Totodată, el a remarcat că pacea se poate ajunge doar prin negocieri. „Trebuie să prețuim pacea și prin negocieri, deși dificile, dar să mergem spre pace. Acesta este un drum spinos, de fapt... Nu vă puteți iubi, nici măcar să vă urâți, dar procesul de dialog nu trebuie să se oprească”, a menționat liderul de la Tiraspol.
El a amintit, de asemenea, că Transnistria este un exemplu al modului în care se poate trăi într-un stat multinațional.
„Transnistria a primit cincizeci și opt de mii de refugiați. În toată acestă perioadă din februarie, nu am avut niciun conflict care să fie asociat cu refugiații din Ucraina. Oamenii ca noi nu sunt diferiți de noi. S-au dizolvat în societatea noastră. Noi dacă mental ne completăm unul pe altul, suntem asemănători unul cu celălalt”, a spus Krasnoselski.
"Cred că suntem unicii din lume care avem toate canalele rusești și ucrainene în rețeaua noastră de televiziune. Vă rugăm să alegeți ce vă place. Urmărește, analizează, compară", a adăugat liderul transnistrian, adăugând că autoritățile ar menține un echilibru în societate.
"Vom suprima cu strictețe orice încălcări ale păcii în societate. Dacă mâine cineva spune că ucrainenii vor veni și vor ucide ruși, va merge la închisoare. Garantat. Dacă poimâine cineva va spune că rușii vor veni și vor ucide ucraineni - va ședea în aceeași celulă. Acest lucru este inacceptabil și imposibil în transnistria", a subliniat Krasnoselski.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Internațional
Zelenski încalcă toate normele UE: acum își subordonează Curtea Constituțională
Fluxul de știri
0