Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Pe teritoriul Ucrainei se află zeci, posibil chiar sute de militari americani

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Abonare
Pe teritoriul Ucrainei se află zeci, posibil chiar sute de militari americani, iar angajații Agenției Centrale de Informații din SUA au ocupat cel puțin un etaj în clădirea Serviciului de Securitate al Ucrainei, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik, Ion Pelin. Pe teritoriul Ucrainei sunt zeci, posibil chiar sute de militari americani, la Kiev există şi un aparat semnificativ al ataşatului militar american. Despre acest lucru a declarat de ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
„Zeci, poate chiar sute de militari americani sunt în Ucraina, erau acolo chiar înainte de lovitura de stat”, a spus el într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Balișaia igra” - (Marele joc) de la Primul Canal.
Lavrov a adăugat că angajații Agenției Centrale de Informații din SUA au ocupat cel puțin un etaj în clădirea Serviciului de Securitate al Ucrainei.
Ministrul rus de Externe a mai spus că Statele Unite, prin canale diplomatice, și-au anunțat refuzul de a trimite specialiști americani în Ucraina pentru a folosi sistemul de apărare aeriană Patriot și a lupta direct cu Rusia.
Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina din 24 februarie. Vladimir Putin a numit sarcina sa „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei. Pentru aceasta, după cum a declarat șeful statului, se preconizează demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili pentru „crime sângeroase împotriva civililor” în RPD și RPL.
SUA şi aliaţii săi din NATO continuă să livreze arme regimului de la Kiev. Moscova a subliniat în repetate rânduri că furnizarea de echipamente militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul cu arme străine devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
CIA  - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Editoriale
CIA coordonează „grupările diversioniste europene” de pe teritoriul Rusiei
Fluxul de știri
0