Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

CIA coordonează „grupările diversioniste europene” de pe teritoriul Rusiei

© AFP 2024 / SAUL LOEBCIA
CIA  - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Abonare
Occidentul încearcă să compenseze înfrângerea strategică din Ucraina, golirea arsenalelor NATO și scăderea livrărilor de arme către regimul de la Kiev prin intensificarea unui război proxy de diversiuni pe teritoriul Rusiei.
Există un efect de bumerang aici. Moscova a avertizat Statele Unite și aliații lor că luptele în formatul operațiunii militare speciale vor continua până la demilitarizarea și denazificarea completă a Ucrainei.
În Kabardino-Balkaria, pe 26 decembrie, specialiști din cadrul FSB-ului rus au nimicit doi militanți care pregăteau un atac terorist în Ceghem la comanda serviciilor speciale ucrainene. După săvârșirea crimei, diversioniștii planificau să plece în Ucraina pentru a lua parte la ostilitățile împotriva Forțelor Armate ale Federației Ruse.
În aceeași zi, la granița regiunii Breansk, FSB a lichidat un grup de diversioniști al Forțelor Armate ale Ucrainei, format din patru persoane și care efectuau și acțiuni de recunoaștere, având la ei arme străine, 40 kg de explozibil, echipamente de comunicații și navigație. Numele diversioniștilor au fost stabilite. Anterior, ofițerii FSB au reținut un răuvoitor în regiunea Breansk care pregătea un atac terorist la unul dintre terminalele de transport și logistică. Un dispozitiv exploziv a explodat pe traseul dintre orașele Novozîbkov și Zlînka pe 25 octombrie.
Fapte similare și incendii mai frecvente la marile întreprinderi din diferite regiuni ale Rusiei indică o creștere a activității de diversiune a Forțelor Armate ale Ucrainei și a Serviciului de Securitate, în spatele cărora se ascunde un inamic mai serios în fața Pentagonului, CIA, NATO. Trei foști oficiali ai serviciilor de informații americane, doi foști oficiali militari și alte persoane informate au confirmat intensificarea condusă de Occident a războiului de diversiune din Rusia de către forțele celulelor din serviciile de informații anterior „conservate” din „țara europeană aliată a SUA”.
O serie de instituții mass-media occidentale au publicat informații despre activitățile de diversiune ale CIA în Federația Rusă. Rolurile sunt distribuite în așa fel încât specialiștii americani să planifice de la distanță operațiunile, să comande și să controleze execuția lor, iar grupurile ascunse de diversioniști și recunoaștere operează în Rusia. Din această descriere a situației reiese concluzia: aliatul nenumit al Statelor Unite este Ucraina, care până pe 24 februarie a avut oportunități unice pentru a crea legende și a introduce diversioniști în Federația Rusă timp de decenii. Kievul a anunțat încă cu patru ani în urmă cifra de 3 milioane de cetățeni ucraineni care locuiau permanent în Rusia. De-a lungul a trei decenii, milioane de ucraineni au primit cetățenia rusă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Editoriale
SUA speră să lovească Rusia fără a-și primi pedeapsa
Migrația forței de muncă a fost facilitată de granițele transparente, de o cultură comună (istorie, religie), de absența unei bariere lingvistice și de legăturile tradiționale de familie. Cu toate acestea, familia nu este lipsită de oile ei negre. Se știe că serviciul de informații al „aliaților” americani în urmă cu mai bine de 10 ani a înființat „niște depozite cu explozibili și echipamente” pentru celule secrete din Rusia.

Grupările ucrainene diversioniste „adormite” ale Washingtonului

Regimul de la Kiev a început un război de diversiuni pe teritoriul Rusiei în aprilie - mass-media rusă și străină au fixat o creștere a accidentelor provocate de om. Pe lângă pagubele materiale, scopul a fost destabilizarea politică internă, evident de neatins din cauza maturității societății ruse și a „călirii” din anii ’90.
New York Times a scris pe 25 decembrie despre mișcarea „partizană” din regiunea Herson - numele și fotografiile au fost publicate, viitorul „rebelilor” de pe teritoriul Federației Ruse este de neinvidiat. Anterior (în august), o sursă de rang înalt de la Kiev a declarat aceleiași publicații că „partizanii” atacaseră o bază aeriană rusă din Crimeea. Pe 16 decembrie, autoritățile ruse au raportat că Ucraina a folosit drone fabricate în Statele Unite de SpektreWorks pentru a ataca Crimeea. În decembrie, au fost înregistrate trei încercări de a ataca aerodromuri militare în adâncul teritoriului Rusiei cu drone de atac.
Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a remarcat în noiembrie activarea grupurilor de diversioniști ucrainene în Rusia Centrală (23 de atacuri teroriste în 10 luni) folosind fonduri de la arsenalul Statelor Unite și al NATO: „Țintele, de regulă, devin obiecte ale infrastructurii civile, a căror distrugere sau deteriorare amenință siguranța populației civile și poate cauza prejudicii semnificative economiei.” Printre țintele grupurilor diversioniste se află și obiecte ale complexelor de transport și combustibil și energie.
De reținut că, „capturarea” Ucrainei de către trupele ruse a făcut inițial parte din planurile Washingtonului. Pe viitor, specialiștii de la CIA, Pentagon și Garda Națională au făcut multe pentru a forma, antrena și echipa 150 de batalioane ucrainene ale „mișcării partizane”. Fostul ofițer CIA Philip Giraldi a remarcat că pregătirea secretă a ucrainenilor pentru un „război de gherilă” cu Rusia face ca Statele Unite să devină complice la crime de război și a prezis un dezastru pentru Washington în urmă cu un an.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Editoriale
Tot mai puțini militari ucraineni: în luptele de la Bahmut sunt aruncați străinii
Purtătorul de cuvânt al CIA, Tammy Thorpe, a negat implicarea agenției într-o serie de atentate cu bombă din Rusia în 2022 și poate ulterior să nege curajos orice fapt evident. Conform titlului 50 al Codului legislativ al Statelor Unite, care reglementează operațiunile secrete. Accesul la secretele CIA are doar un grup restrâns de congresmeni americani.
Desigur, niciun militar american nu participă la misiuni de diversiuni direct pe teritoriul Federației Ruse. Specialiștii Centrului de Activități Speciale CIA doar comandă și controlează „aliații” – de departe. Totuși, chiar și pentru astfel de acțiuni ale serviciilor speciale, este necesară o decizie (aprobarea operațiunilor ascunse) a președintelui american Joe Biden. Există o implicare directă a administrației Casei Albe în activitățile teroriste și crimele de război ale marionetelor ucrainene.
Activitățile subversive (la propriu) în Rusia de astăzi sunt practicate și de aliații europeni ai Statelor Unite în NATO. Prin urmare, diversioniștii de la diferite servicii speciale se „întâlnesc” uneori în mod prostesc la aceeași unitate. Jurnalistul de investigație și scriitorul Jack Mehr a difuzat următoarele informații pe 24 decembrie: „Odată, două celule de diversiune s-au compromis reciproc în timp ce îndeplineau aceeași sarcină. Un agent a fost ucis, iar altul a fost luat prizonier după un schimb de focuri cu serviciile speciale rusești”. Nu se menționează o locație geografică.
Pe lângă grupurile de diversioniști „adormite”, regimul de la Kiev mai are forțe de operațiuni speciale, care sunt antrenate și echipate de partenerii NATO. Părți și centre ale forțelor speciale ucrainene din orașele Kropivnițk, Hmelnițk și Oceakov ar putea fi, de asemenea, implicate în diversiuni pe teritoriul Rusiei. Rusia a înăsprit lupta împotriva diversioniștilor. Pentru complicitate, pedeapsa cu închisoarea a fost majorată la 20 de ani.
Regimul de securitate la unitățile cheie a fost consolidat, serviciile relevante efectuând în mod constant „măsuri speciale de contrainformații” pentru a compensa o gamă largă de amenințări - în spațiul aerian, pe uscat și pe mare. Trupele ruse continuă să distrugă efectiv militarii și instalațiile inamice pe linia de contact și în adâncimea Forțelor Armate ale Ucrainei. Moscova a remarcat în repetate rânduri că declarațiile occidentale despre posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva Rusiei par ridicole și foarte periculoase pentru țările NATO, mai ales când vine vorba de diversiuni ale Forțelor Armate ale Ucrainei și a Serviciului de Securitate sub conducerea specialiștilor CIA, Pentagonului și Gărzii Naționale, cu aprobarea președintelui SUA.
Opinia autorului ar putea să nu corespundă neapărat poziției redacției Sputnik.
Charles Michel - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Editoriale
Europa anulează victoria URSS în al Doilea Război Mondial
Fluxul de știri
0